top of page

7 důvodů, proč jsou mámy superhrdinky


O matkách a mámách už se toho napsalo hodně. Já jsem vám tady dala dohromady seznam všech super schopností, kterými většina maminek co znám disponuje:

1. Odolnost vůči jakémukoliv smradu. Co si budem..., miminka jsou nádherná, roztomilá, hebká a hezky voní, dokud se nepo. A to, co se do nich všechno vejde a následně vznikne, považuji za jeden ze zázraků vesmíru. Stejně jako schopnost tento div ustát.

2. Integrované noční vidění. Je to zcela neobyčejná schopnost, kdy matky dokáží najít předmět, jako je dudlík, v místě, jako je postýlka plus příslušný několikametrový perimetr, za hluboké noci a nerozsvítit si.

3. Schopnost potlačit svoje potřeby. To jsou ty statečné maminky, kterým spí děti pouze v kočárku a za jízdy. Tyto maminky nemají hlad, žízeň, nepociťují únavu a jejich močový měchýř má nekonečnou kapacitu. Hlavně nezastavit.

4. Schopnost sbalit se na víkend do přebalovací tašky. K tomu asi není co dodávat.

5. Neuvěřitelný multitasking přesahující lidské chápání i procesor nejnovějšího iPhonu. Věřím že jste viděli matku, která má při sobě příslušenství jako je kočár, dětské odražedlo nebo koloběžka, taška s nákupem, dětská aktovku, nákupní košík a jedno až tři děti. Vše má pod kontrolou, nic nezapomene nakoupit, žádné dítě se nezabije ani samo, ani mezi sebou a ještě u toho telefonuje.

6. Praktická nevyčerpatelnost. Jenom mámy jsou schopné většinu noci nespat a následující den fungovat. Nejde sice o plnohodnotný výkon, ale všechny životní funkce domácnosti jsou zajištěné.

7. Maturita z trpělivosti. K tomu asi není co dodat. Asi každá mamka má zážitek, kdy by to svoje neviňátko nejraději roztrhla, jako hada. Ale žádná to ještě neudělala.

Nic dalšího mě už asi nenapadá. Pokud vás ano, napište další super schopnosti do komentáře.

A taky na sebe buďme hodné, být mámou není jednoduchá práce. A hlavně je to doživotní.

PaPi

bottom of page